Det blev sovmorgon till halv åtta idag. Harry ville väl vara snäll efter några jobbiga kvällar eller så var han själv bara utmattad. Inga konstiga drömmar i natt i alla fall. Den här morgonen var så pass bra att jag ställde mig och gjorde bönbröd, något som dök upp på min radar för några dagar sen.
Jag blev såklart nyfiken på detta bröd så jag köpte hem en burk vita bönor igår för att testa. Aldrig har jag tänkt att man kan baka bröd på bönor. De var jättelätta att göra, bara mixa ihop ingredienserna och så in i ugnen en knapp halvtimme. Harry tittade fascinerat på när mixern gick igång.
Det blev en extra god frukost imorse som annars brukar bestå av något betydligt enklare.
Här kommer receptet för 6 bullar bönbröd:
- 1 burk vita bönor (tydligen funkar kidneybönor och kikärter också bra)
- 1 1/2 msk fiberhusk
- 1 msk mjöl
- 3 ägg
- 1 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk brödkryddor
- Valfria frön till topping. Jag hade bara linfrön hemma.
Såhär gör du:
Skölj bönorna och mixa sen ihop alla ingredienser. Forma 6 bullar och sätt på en plåt. Toppa med din topping. Sen in i ugnen på 200 grader i 25-30 minuter. Klart! För dig som är viktväktare kan jag meddela att en bulle är 0 SP. Inte dåligt. Om man vill ha brödet glutenfritt kan man utesluta mjölet och istället ha i en extra matsked fiberhusk.
Något för dig att testa? Ha en fin dag!
5 kommentarer
Det brödet måste jag testa :D. Vilket bra tips :D, har en brödmaskin så ska se om det går att fixa i den med :D
Hoppas det funkar :D
Intressant, men hur smakade det. Som annat bröd eller något speciellt med det? Och konsistensen, är den också samma?
Toppengott! Eftersom jag inte gillar brödkryddor tog jag valnötter istället, Super gott. Men inte ser de ut som dina! Platta och dryga centimetern höga. Båda gångerna jag testade blev de likadana. Nåt tips?
Oj oj vad de blev salta! Får nog prova en gång till med betydligt mindre salt. 😊